Boraim
Boraim
Birtokbor 2020
75% juhfark, 25% olaszrizling.
A mustot 225-300 literes tölgyfa hordóban erjesztettem és a bort ezekben tartottam 5 hónapig, majd még egy évig 2000 literes hordóban és amforában érleltem, szűretlenül, derítetlenül palackoztam.
Pinceár: Bruttó 4.500 Ft
Amfora gyöngyi 2021
A Somló déli lejtőiről szüretelt, organikusan művelt olaszrizlingből préselt mustot 300 l-es „Légli” amforában erjesztettem, majd a seprőn érleltem 14 hónapig. Szűretlenül, derítetlenül, közvetlenül a kerámia edényből palackoztam. Maradék cukor tartalma miatt – szándékomtól függetlenül - a palackban újra erjedt. A bizsergető, finom buborékok miatt kapta a „gyöngyi” fantázianevet. Ezt a szórakoztató, kellemes bort kizárólag különböző bemutatókon és a pincémnél lehet kóstolni.
Pinceár: Bruttó 4.500 Ft.
Juhfark 2021
A Somló emblematikus, organikusan művelt fajtáját a hegy déli oldaláról az „Apátsági dűlőből” szüreteltem. A mustot 225 és 300 l-es hordóban erjesztettem, és tartottam a seprőn 5 hónapig, majd további 12 hónapig 2000 l-es tölgyfa hordóban érleltem, és szűretlenül, derítetlenül palackoztam. Ezt a nagyon szerethető, harmonikus bort pincémen kívül a Bortársaság üzleteiben és partnereinél lehet megvásárolni szerte az országban.
Pinceár: Bruttó 5.000 Ft.
Amfora 2022
Az organikusan művelt, döntően cserszegi fűszeres szőlőt - az ennél a fajtánál ritka - 40 éves tőkékről szüreteltem. A mustot 300 l-es „Légli” amforában erjesztettem, és a bort is ebben érleltem, seprőn tartva 8 hónapig, majd – szűretlenül, derítetlenül - a kerámia edényből palackoztam. A kristálytiszta zamatú, izgalmas bor paraméterei alapján natúr bor is lehetne, de az ültetvény még az átállás 3 éves periódusában van, így hivatalosan a 2024-es évjárattól lehet az alapja bio-bor.
Pinceár: Bruttó 7.000 Ft